Acties bij KLIN: Goran Tribuson

4 februari 2020

In februari breiden wij onze acties uit. Deze maand komen twee absurdistische romans van Goran Tribuson in de aanbieding: De fanclub en Het huis waar de duivel woont.

Tribuson is een zeer populaire Kroatische schrijver met inmiddels vijf romans vertaald in het Nederlands. Maak nu kennis met zijn beste absurdistische werken.

De fanclub is een indrukwekkende roman vol antihelden, humor, mannenvriendschap en absurditeit (zie recensies). Een saillant detail: dit boek tekende het begin van het project Kroatische literatuur in Nederland waaruit Uitgeverij KLIN is ontstaan.

Wist je dat Goran Tribuson in zijn romans vaak een performer, een nummer en een motief kiest, die hij als de rode lijn steeds terug laat komen? In De fanclub is dat het nummer Pledging my time van Bob Dylan (luister hier) en de mysterieuze hoofdpijnen van Rem, een van de hoofdpersonages.

In de roman Het huis waar de duivel woont duikt, behalve de duivel, zo af en toe de rode rechter hand op. De muzikale hoofdrol is voor Nick Cave en zijn lied Red right hand (luister hier) waarin dezelfde onheilspellende toon klinkt als in het boek. Ook hier voeren antihelden, een bont gezelschap van dronkaards, pechvogels en kleine dieven de boventoon. Zie ook recensies.

Beide boeken zijn drie maanden lang voor de helft van de prijs – slechts € 9,50 – overal te verkrijgen.