Vernieuwde uitgave: De fanclub van Goran Tribuson

24 maart 2015

De fanclub orig

De roman De fanclub komt binnenkort uit als e-boek. Voor de rockmuziekliefhebbers die tegen rauwe werkelijkheid en grove straattaal kunnen.

Een geestige roman uit het hart van het hedendaagse Kroatische proza, waarin het opgroeien en het rijpen in de tweede helft van de 20e eeuw onweerstaanbaar wordt vertolkt door Goran Tribuson. Met humor, liefde en genadeloze kritiek schetst de auteur een groep mannen uit de provincie die hun levens proberen te leven én te overzien, zo goed en kwaad als dat lukt. De stormachtige geschiedenis van oorlogen en elkaar opvolgende, tegensprekende regimes, die niet weg te denken zijn uit deze regio, gonzen op de achtergrond van het verhaal. Daarbij wordt een raamwerk verzorgd, waartegen zich de futiliteiten van kleine absurdistische levens afzetten en afspelen.

Deze roman is een feest van herkenning voor die nieuwe Nederlanders die niet de luxe hebben gehad om in vrijheid op te groeien. Maar het is ook een prachtig, hartverwarmend verhaal over een hoek van Europa waar het verleden nog erg dichtbij is en globalisering nog ver weg. In de binnenlanden van Kroatië, buiten de gangbare toeristische routes, treft de lezer enkele personages die als verrassend, grotesk, exotisch of vreemd overkomen, maar ook bekend, als uit een oude doos.

Goran Tribuson is in Kroatië een geliefd, veelgelezen en erkend schrijver, met op zijn naam tientallen boeken waarvan sommige bekroond en verfilmd.

De fanclub nu met het omslagontwerp van Marko Jovanovac. Tweede Nederlandse uitgave, uitgeverij KLIN 2015.

Binnenkort verkrijgbaar.