Ik ben van de Herziening

31 oktober 2016

Afgelopen vrijdag hebben wij de nieuwste vertaling in ons fonds gepresenteerd, Het huis waar de duivel woont van Goran Tribuson. Tribuson portret nieuwEen handjevol grootste fans van de Kroatische literatuur heeft zich verzameld in De Nieuwe Boekhandel in Amsterdam, IMG_3244waaronder ook de Kroatische ambassadeur mw. A. Gustović-Ercegovac Hare Exellentie mw. A. Gustović -Ercegovac
en andere gasten die uit Den Haag zijn gekomen om het event bij te wonen. Na een inleiding van Sanja Kregar,

Sanja Kregar vertelt over Goran Tribuson

Sanja Kregar vertelt over Goran Tribuson

over deze belangrijke Kroatische schrijver van wie wij eerder drie romans hebben uitgegeven, heeft het gezelschap kunnen genieten van de geestige fragmenten voorgelezen door Wim Boonstra (zie hier de opname Ik ben van de Herziening).

De musicale omlijsting was van de Nobelprijswinnaar voor de literatuur 2016, Bob Dylan, wie Tribuson al sinds de jaren zestig hoog heeft, en van Nick Cave wiens nummer Red Right Hand de Kroatische schrijver inspireerde om hetzelfde motief in deze roman verder uit te werken. Ook toonden wij een opname van de meester zelf die uit zijn werk voorleest, uiteraard in het Kroatisch (zie hier). Meer foto’s vind je hier.

Alle boeken van KLIN kunt u bij ons bestellen