In memoriam Wim Brands

5 April 2016

door Sanja Kregar

WimBrandsGoed kende ik hem niet, ik heb hem maar een paar keer ontmoet. Als gast in Brands met boeken, bij zijn presentaties, soms toevallig op straat of in een boekhandel. Onlangs nog, op een drukke Amsterdamse zaterdag in de rust van de Island Bookstore in de Westerstraat. Hij wekte de indruk van een tegendraadse tijdloosheid, toevallige aanwezigheid. Nu niet praten tegen mij, laat mij even ongestoord door boeken snuffelen, straalde hij uit bij die laatste ontmoeting. Het komt wel een andere keer, dacht ik en liep door.

Vanochtend kwam het schokkend, verdrietig nieuws. De dichter, programmamaker, een bijzonder mens Wim Brands is er niet meer. Er komt geen andere keer. Het gemis voor velen van ons begint zich pas af te tekenen.

Het is een voorrecht hem te hebben gekend.