Kafka’s vriend van Miro Gavran in een nieuw jasje

22 maart 2015

Kafka's vriend eboek KLIN omslag

De roman Kafka’s vriend is opnieuw verschenen als e-boek en in gedrukte vorm.

Vrienden voor het leven Franz Kafka en Max Brod deelden meer dan wij tot dusverre dachten te weten. Hun intieme levens waren met elkaar veelvuldig vervlochten en hun liefdespaden kruisten elkaar openlijk én in het geheim tot ver na de dood van Kafka. Max werd in gewetensnood gebracht door de laatste wens van zijn boezemvriend, maar ook door het aandringen van gezamenlijke vrienden en kennissen om de waarheid over de grote schrijver openbaar te maken. Wie laat hij de geschiedenis ingaan, Kafka de ongemakkelijke breekbare mens, of Kafka de grote schrijver?

Een prachtig geromantiseerde geschiedenis van enkele bekende personages op de Centraal Europese literaire scène in de woelige twintigste eeuw vertelt over liefde, vriendschap en loyaliteit die overeind blijven ondanks de hoge prijs die ze eisen en vele tegenslagen ten spijt.

Met deze roman won de bekende Kroatische schrijver en dramaturg Miro Gavran in 2012 een prestigieuze literaire prijs van de Kroatische Academie van Kunst en Wetenschappen. Gavran (1961) is zeer productieve, populaire, veel vertaalde en over de hele wereld uitgevoerde auteur van toneelstukken, korte verhalen, romans en jeugdliteratuur. Hij heeft verscheidene Europese prijzen op zijn naam, eveneens als een eigen theaterfestival, Gavranfest in Slowakije en Polen, waarop uitsluitend zijn stukken worden gespeeld.

Herziene uitgave, KLIN 2015, met het omslagontwerp van de Montenegrijns-Kroatische beeldend kunstenaar Dimitrije Popović.

paperback, 170 blz, ISBN 978-94-92160-03-4, prijs €12,50
e-boek ISBN 978-94-92160-02-7, prijs €7,50