Kinderboek: Het druppeltje en de steen

Een leerzaam boek voor kinderen over de wonderlijke formaties in het karstlandschap. Tekst Damir Lacković, tekeningen Trpimir Vedriš. Eerst uitgegeven in Kroatië in 2008.

Dit is een verhaal over waterdruppeltjes en kristalletjes van kalk die samen een bijzonder landschap van kalksteen maken: karst. In Nederland is er weinig karst, maar in Kroatië zijn er hele bergketens van gebouwd met daarin ondergrondse grotten, meren en rivieren. In dit boek wordt op een speelse manier uitgelegd hoe dit landschap is ontstaan en wat er allemaal in leeft. Daardoor is het als voorlees- en plaatjesboek geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Voor oudere kinderen en volwassenen is verdiepingsstof toegevoegd.
De auteurs zijn twee vaders, wetenschappers en natuurliefhebbers, die de eindeloze reeks vragen gesteld door hun kinderen als inspiratie namen voor een kinderboek. Inmiddels verschenen in het Engels, Duits, Italiaans en Portugees (in Brazilië).

Damir Lacković en Trpimir Vedriš: Het druppeltje en de steen
Vertaling: Nada Šunjić
Bewerking: Sanja Kregar
Redactie: Hedda Maria Post
Formaat: 20×20 cm, 36 pagina’s
ISBN 978-94-92160-13-3
Prijs: € 12,50

Verkrijgbaar bij alle boekhandels die aangesloten zijn op het Centraal Boekhuis, in vele webshops en uiteraard bij KLIN.