KLINs actualiteiten begin zomer 2018

7 juli 2018

KLINs nieuwsbrief van juli vol actualiteiten, terugblikken en aankondigingen is online. Lees erin over de boekpresentaties gegeven in juni, over voortgang van plannen met toneel van Miro Gavran, ons YouTubekanaal en meer.

Kinderboek over karst in Kroatië

Uit het eerste kinderboek van KLIN, Het druppeltje en de steen, leer je hoe de ruige hoge bergen in Kroatië zijn ontstaan en wat er allemaal in schuilt. Het boek is geschreven en geïllustreerd door twee Kroatische vaders en in 2008 uitgegeven in Kroatië. De Nederlandse uitgave is geïnitieerd door een vertalende oma, Nada Šunjić, die haar kleinkinderen wilde leren over karst.

Die oma en die kleinkinderen hebben in juni twee boekpresentaties van Het druppeltje en de steen gegeven: op school en in de boekhandel.

Daarnaast heeft KLIN dit filmpje over het boek gemaakt. Na de zomer komen er meer presentaties van dit kinderboek. Lees verder daarover in de nieuwsbrief.

Meer voorstellingen De pop

De première op 8 juni smaakte meteen al naar meer. Samen met de regisseur Hanna Buda zijn we op zoek naar nieuwe podia waar vanaf de herfst deze komedie met een bite, van de Kroatische toneelschrijver Miro Gavran, kan worden opgevoerd.

Vaste rubrieken

Misschien is het je al opgevallen dat we bij KLIN van compact houden en een beetje verborgen. Van de daken schreeuwen is niet kenmerkend voor deze uitgeverij. De echte parels zijn wel vaker verstopt! Check daarom ook de vaste rubrieken in onze nieuwsbrief. Daar staan vaak korte weetjes en aankondigingen van boeken en evenementen.

Nog een nieuwsbrief voor de zomervakantie

Straks gaan de mensen van KLIN ook op vakantie, maar de uitgeverij blijft beschikbaar voor de lezers, kopers van boeken en jullie vragen en bijdragen. Het is nog niet zover; eind juli komt eerst nog een nieuwsbrief. Zoals je van ons gewend bent, kun je