Meer over KLIN

Uitgeverij KLIN, Kroatische Literatuur In Nederland,
is opgestart om moderne Kroatische literatuur aan logo KLIN
het Nederlands lezerspubliek te introduceren. De grondlegger van KLIN en de drijvende kracht achter dit initiatief is Sanja Kregar. Zij is Kroatische van afkomst, kent het land en zijn literatuur en heeft er een netwerk. Sanja Sanja kopie 2zorgt voor de selectie van het te vertalen werk, de rechten voor het Nederlands taalgebied en de contacten met Kroatische schrijvers en instellingen. Ze regelt ook de vertaling en het uitgeven van boeken in Nederland.

De uitgeverij KLIN heeft nauwe samenwerkingsverbanden met Het Ministerie van Cultuur van de Republiek Kroatië, met beide schrijversvereniging in Kroatië, DHK en HDP en geniet een ruime belangstelling onder Kroatische schrijvers. Daarnaast wordt het initiatief ondersteund door verschillende bedrijven, instellingen, zelfstandige ondernemers en individuen in Kroatië, Nederland en België. Begin 2015 is Stichting KLIN opgericht met als doel om de culturele uitwisseling tussen Kroatië en het Nederlands taalgebied te bevorderen. Sindsdien is het ook mogelijk om een abonnement op KLIN te nemen en op die manier ons werk te steunen, zie hier.

Nieuwe titels

Tot medio 2019 zijn vijftien titels uitgegeven: elf romans, een anthologie en drie boeken voor kinderen en jeugd. Bijna drieduizend bladzijden vol nieuwere Kroatische literatuur zijn nu al beschikbaar in de Nederlandse boekhandels en bibliotheken dankzij KLIN.Voorafgaand aan toetreding van Kroatië tot de Europese Unie op  1 juli 2013 is de bloemlezing Voetbal, engelen, oorlog Sanja Kregar: Voetbal, engelen, oorlog, 1e drukuitgegeven met het ’s lands beste vertelproza vanaf 1990. Korte verhalen en fragmenten uit romans van tien verschillende schrijvers geven een overzicht van wat er zoal gelezen wordt in het land dat op cultureel gebied weinig bekend is in Nederland. Een aantal titels is ook beschikbaar als e-boek. In de komende jaren zullen wij nieuwe schrijvers en hun proza blijven vertalen en uitgeven.

Volg op deze website alle ontwikkelingen van het project KLIN: blogs en nieuws over de boeken, de schrijvers, over Kroatië, of over acties van KLIN en evenementen in Nederland waar wij aan meedoen. Voor wie ook Kroatisch kan lezen: hier staat meer over KLIN.

Volg ons via twitter!

E-boeken al vanaf € 5