Recensies KLIN junior

Ludwig Bauer en Marsela Hajdinjak:

Nuru n’Zuri of Leeuw komt terug naar huis

Op de blogspot Met de neus in de boeken staat dat dit ‘een krachtig en dapper verhaal is, om voor te lezen aan de allerkleinsten, of om zelf gelezen te worden door de wat oudere kinderen’. En verder is in dit boek ‘veel te ontdekken wat zorgt voor voldoende gespreksstof om samen met de kleinsten door te babbelen over de moedige en onverschrokken avonturen van Nuru de Leeuw.’

‘Ik ben ervan overtuigd dat kinderen Nuru in hun hart sluiten en graag zijn goede voorbeeld om te helpen, zullen volgen. Kortom, Leeuw komt terug naar huis is een ware aanrader. Het heeft mij, als volwassene zelfs ontroerd en het zal dus bij de doelgroep zeker in de smaak vallen!’ schrijft enthousiaste boekrecensente Hanneke Tinor-Centi op haar webblog (klik op haar naam voor de link).

Damir Lacković en Trpimir Vedriš:

Het druppeltje en de steen


“Voor jonge onderzoekers een welkome les in geologie – voor iedereen: de kracht van één druppeltje…!” is de uitsmijter van Hannelore Rubie in haar enthousiaste recensie voor NBD Biblion.

“Een leuk en leerzaam boekje om uit voor te lezen terwijl de kinderen meekijken naar de prachtige tekeningen. (…) Ook leerzaam voor oudere kinderen en volwassenen want zeg nu eerlijk; had jij eerder al gehoord over het bestaan van grotparels?” schrijft Mieke Schepens in haar Graag Gelezen boekenblog en geeft het boek vijf sterren.

“Ben jij wel eens in een grot geweest?” vraagt Leesdame Luna aan het einde van haar stukje over dit ” (…) prentenboek vol schattige illustraties met een leuke tekst voor de jongere kinderen en wist je dat stukjes voor de wat oudere kinderen.”

Boekblogger van de site Met de neus in de boeken schrijft: ‘Een schattig en zeker ook leerzaam meegroeiboekje. Voor de kleinsten is het een grappig voorleesverhaal over het ontstaan van karst, om zelf door te bladeren en naar de vrolijke illustraties te kijken. Wanneer ze echter zelfstandig kunnen lezen staan er, tussen de vrolijke buitelingen van de regendruppels, informatieve stukjes tekst waarin extra informatie wordt gegeven over het iets ingewikkelder te begrijpen ontstaan van kalksteen, het dierlijke leven in ondergrondse meertjes, geschiedenis van het ontstaan, speleologen, duikers en druipsteengrotten.’

Julijana Matanović en Anka Dorić:

Ze denken dat we nog klein zijn

“Dit fris geschreven boek geeft op een speelse manier voorlichting over een eventuele besmetting met het Humane PapillomaVirus – HPV. Het zou eigenlijk ook op de Nederlandse scholen op de leeslijst gezet moeten worden. Zeer leerzaam op een ongedwongen wijze,” lees je op de blogspot Met de neus in de boeken.

De eerste Kroatische YA roman in Nederland heeft een goede ontvangst gekregen. De Leesdame schrijft dat het een boeiend en educatief boek is en geeft het vier sterren. Volledige recensie vind je achter deze link.

Dit boek is ‘, , , , , , ‘ staat op de site Ik vind lezen leuk.

Ook Mieke Schepens van Graag Gelezen boekenblog geeft het boek vier sterren. Mieke beschrijft het als “op een vriendelijke en niet op een belerende toon geschreven boek waardoor het lekker leest. Geen dreigend en afkeurend vingertje te zien, maar daarentegen vind je een uitgestoken hand om te helpen waar nodig is.” Lees hier de volledige recensie.

Recensente Haneke Tinor-Centi vindt de schrijfstijl van de auteur fraai en goed afgestemd op de jonge doelgroep. “De keuze om het verhaal, in de ik-vorm, te laten vertellen door hoofdpersoon Matija, maakt het zeer persoonlijk. Haar emoties, dillema’s en worstelingen voel je in. Ja, ook als volwassene! Kortom, een knap werk.” (hier lees je de hele recensie)