Recensies

15 Januari 2018

Eind 2017 hebben we twee nieuwe titels uitgebracht. Inmiddels zijn de eerste recensies binnen:

‘Ze denken dat we nog klein zijn’ is een YA boek geschreven door een beroemde Kroatische schrijfster, Julijana Matanović, in samenwerking met Anka Dorić, die arts is. Het bijzondere van deze uitgave is de combinatie van een YA roman typerend voor tieners in Kroatië met een informatief stuk over gevaren van HPV (humaan papillomavirus dat verantwoordelijk is voor ernstige geslachtsziektes) die ook in Nederland tot discussies leiden. Daarin is op een toegankelijke manier beschreven wat de jongeren moeten weten over hun lichaam voorafgaand aan de eerste seksuele contacten. Het boek is enthousiast ontvangen door recensenten die het waarderen met 4 sterren. Hieronder een aantal reacties:
Recensente Hanneke Tinor-Centi noemt het ‘een knap werk en (…) een aardig extraatje voor de Nederlandse tieners’. Lees hier de hele recensie.
Leesdame beschrijft het als een boeiend en educatief boek (hier)
Ook op Graag gelezen boekenblog kreeg dit lekker lezend werk vier sterren (hier).

‘De idealist’ is een roman geschreven door Tomica Šćavina, eveneens een bekende Kroatische schrijfster. Ofschoon de beroemde uitvinder Nikola Tesla niet de hoofdpersoon is, speelt zijn gedachtegoed een belangrijke rol in het boek. Hij reïncarneert als Takje, de idealistische helft van een tweeling, die gelooft dat hij mensen gelukkig kan maken met zijn uitvinding. De eerste recensies zijn lovend:
‘Een bijzondere roman met een origineel thema’ noemt de recensente Hanneke Tinor-Centi dit boek, lees het hier.
Mieke Schepens van Graag gelezen boekenblog vindt dit ” (…) een vlot lezend boek geworden door de vele, natuurlijke dialogen en de prachtige wijze waarop de auteur omgeving en beleving beschrijft (…)” en geeft het vier sterren.
De schrijfster beschikt volgens de Boekhopper over een vlotte pen en zet een aantrekkelijk verhaal neer (lees hier verder).

 

Eerder vorig jaar hebben we de roman ‘De partituur voor De toverfluit’ uitgegeven van de schrijver Ludwig Bauer. Deze roman is ook uitvoerig besproken in de Leesclub van Hebban (hier). Niet alle lezers konden zich goed in het verhaal inleven.
Uit de kringen van literatuurkenners kwam veel waardering voor het boek:

“Prachtig boek – met een einde dat je niet snel vergeet. En de desintegratie van de hoofdpersoon, die maak je echt mee, bladzijde voor bladzijde kruipt het boek toe naar een fataal einde. Vond het Nederlands mooi en naturel & de tekst op de achterflap bovengemiddeld informatief. Dus… een complimentje voor de vertaler en voor de uitgever. En voor de auteur, laten we die niet vergeten.” mailt Jan Oegema, schrijver, publicist en uitgever.

In zijn mooie, lange recensie schrijft Johannes van der Sluis in het literair weblog Tzum: “In Bauers intelligente én ontroerende roman wordt geen oordeel uitgesproken; zoals elke grote romanschrijver geeft Bauer geen antwoord, maar stelt hij vragen, over het onvermogen of vermogen van de menselijke liefde, de mogelijkheid of onmogelijkheid van vergeving. Juist om die reden, dat Bauer geen antwoorden geeft, maar toont, zou hij door elk medium dat zichzelf serieus neemt voor een vraaggesprek moeten worden uitgenodigd.”

Hanneke Tinor-Centi schrijft op haar boekenblog: “Bauer bezit de gave om detaillistisch te schrijven zonder ook maar één moment te vervelen. Dat heeft voornamelijk te maken met de mans’ kundige en fraaie stijl. Zijn stijl is scherp, cynisch zelfs zo nu en dan, maar telkens met een fijn vleugje humor.
Kortom: prachtig!”

Ook Mieke Schepens van de boekenblog Graag Gelezen is enthousiast over “dit hedendaags verhaal uit het jonge verleden over liefde, leven, loslaten, begrip en lijden” en geeft het vier sterren.

De recensent van Biblion schrijft over “(…) een existentiële roman (…) met spitse en intellectuele zinsneden.”

“…een ontroerend boek zonder overbodige sentimentaliteit…” staat op de boekenblog Met de neus in de boeken, waar deze roman vijf sterren krijgt.

Ook De leesclub van alles geeft het boek vijf sterren en beschrijft het als “Een prachtig boek en een aanrader om kennis te maken met het werk van Bauer en de Kroatische literatuur!”

Uiteraard zijn al deze boeken verkrijgbaar in onze webshop. Verzenden is gratis binnen Nederland.