Marinko Koščec

De jongste schrijver in het fonds van KLIN, Marinko Koščec, durft te experimenteren met de inhoud en de structuur van zijn romans. Zijn werk doet denken aan Michel Houellebecq, op wie hij gepromoveerd is en wiens Elementaire deeltjes hij naar het Kroatisch heeft vertaald. Koščec heeft een aantal jaren in buitenland gewoond en gestudeerd wat voor hem interessante en kritische observaties van het leven in het Westen heeft opgeleverd. Net zo kritisch, overigens, als zijn beschrijvingen van het leven in zijn vaderland. Koščec is als docent Franse literatuur verbonden aan de Filosofische faculteit van de Universiteit van Zagreb.

portret KoščecZijn schrijfstijl is modern, ietwat haastig, verwonderend en scherp. Zijn lezerspubliek in Kroatië vormt een trouwe aanhang van zijn expressie en kritiek op de samenleving. Zeker de moeite waard om gelezen te worden in het Nederlands!

Onlangs is in Engeland  zijn roman A Handful of Sand uitgegeven. In Nederland zijn nu of binnenkort de volgende werken uitgegeven: Iemand anders (2013, hiervan is een fragment opgenomen in Voetbal, engelen, oorlogSinds kort als e-boek verkrijgbaar in de serie De smaakmakers van KLIN), de romans Een centimeter vanaf het geluk (2015, als gedrukt boek en e-boek) en Handjevol zand die in voorbereiding is. Op verzoek van het literair tijdschrift Das Mag heeft Koščec een korte bijdrage geleverd voor het meinummer in 2015.

Hier kunt u meer lezen over Marinko Koščec. U kunt de beschikbare Nederlandse vertalingen hier bestellen.