Ivica Prtenjača

Ivica Prtenjača (Rijeka, 1969) is een Kroatische schrijver, dichter, blogger en columnist. Hij begon als dichter: op zijn twintigste kreeg hij zijn eerste literaire prijs en sindsdien zijn tientallen verzamelingen uit zijn poëzie-oeuvre gepubliceerd. Sommige zijn vertaald naar het Spaans en Frans, maar nog niet naar het Nederlands.
In 2006 zag zijn eerste roman, Het is goed, het is mooi het licht, in 2013 kwam De berg uit en in 2018 Het stille verval.

Eenzaamheid, onverwacht

Prtenjača’s signatuur: een mooi verteld, intiem, melancholiek verhaal over eenzaamheid en persoonlijke groei in onverwachte richting. Hij heeft meerdere literaire prijzen gewonnen, waaronder de prijs voor de beste Kroatische roman in 2014 voor ‘De berg’, in het origineel ‘Brdo’. Dezelfde roman kreeg in 2015 de Booktigs prijs als de meest gelezen roman in de bibliotheken van Istrië. In 2018 schreef Prtenjača het scenario voor de gelijknamige film die in de loop van 2019 wordt opgenomen (zie ook hier).

Als kennismaking in Nederland geeft KLIN zijn eerste twee romans uit. Wij hebben al eerder over Ivica geschreven, zie hier en hier.


Ivica Prtenjača: Het is goed, het is mooi en De berg
Vertaling: Sanja Kregar
Redactie Het is goed, het is mooi: Alexander Ziegler
Redactie De berg: Hedda Maria Post
Omslagontwerp: Alira Hrabar Oremović
Harde kaft, 232 blz.
ISBN 978-94-92160-14-0
Prijs € 24,50
Kleine oplage.

Verwacht in februari 2019. Je kunt het boek nu